Selskabet Danske Neuropsykologer blev stiftet i 1988 og har rødder tilbage til 1970’erne. I begyndelsen var det en lille uformel gruppe med kvartalsmøder arrangeret på skift. Peter Bruhn tog initiativ til det første møde, som blev holdt i februar 1978 på Rigshospitalet. Der var dengang ansat neuropsykologer på de neurologiske afdelinger i Århus, Odense, Gentofte, Glostrup, Hvidovre og Rigshospitalet. De første møder handlede primært om demensdiagnostik og undersøgelsesstrategier.
Arbejdet med neuropsykologisk rehabilitering blev allerede i starten af 70’erne vægtet højt på de neurologiske afdelinger i Gentofte og Hvidovre og på neurokirurgisk afdeling i Århus. I 1985 startede Anne-Lise Christensen Center for Hjerneskadede i København, senere blev Vejlefjord etableret og neuropsykologisk rehabilitering blev herefter en hurtigt voksende gren af dansk neuropsykologi.
I starten af 1980’erne var medlemstallet vokset til cirka 35, og man begyndte at drøfte forskellige modeller for en mere formel organisation af neuropsykologerne. Man overvejede tilhørsforhold under enten Dansk Psykolog Forening eller Dansk Neurologisk Selskab og et detaljeret forslag til formel organisering blev fremlagt, men et flertal foretrak at beholde den uformelle struktur.
I 1988 var medlemslisten vokset til over 50. Dansk neuropsykologi var nu moden til en formel organisation, og Selskabet Danske Neuropsykologer blev stiftet på en generalforsamling den 28. november 1988. I juni 1992 blev Selskabet Danske Neuropsykologer en del af Dansk Psykolog Forenings selskabsstruktur.
Siden stiftelsen har medlemstallet være støt stigende og i dag er der over 350 medlemmer af selskabet. Samtidig har neuropsykologers arbejdsområde spredt sig fra primært at omhandle demensdiagnostik og rehabilitering efter hjerneskade til at omfatte udredning af alle typer af neurologiske patienter, opgaver med supervision af andre faggrupper, udredning af psykiatriske patienter, neurokirurgiske vågenoperationer og meget andet.
Selskabets første formand var Annelise Smed. Øvrige medlemmer af den første bestyrelse var Kirsten Gotfredsen, Brita Øhlenschlæger, Jens Riis og Peter Bruhn.
Traditionen med faglige kvartalskurser i forskellige dele af landet er aldrig blevet brudt. Årskurserne blev til at begynde med afholdt ved Vejlefjord, men blev i takt med tiltagende deltagerantal flyttet til Nyborg Strand. Enkelte årsmøder er dog afholdt andre steder.
Blandt større enkeltopgaver for Selskabet har været deltagelse i planlægningen og gennemførelsen af Hjerneåret 1997 og værtskabet for De nordiske Neuropsykologmøder i Sønderborg i august 1999 og i Aalborg i september 2010. I 2021 er Selskabet Danske Neuropsykologer sammen med Børneneuropsykologisk Selskab vært for det 14. nordiske møde i neuropsykologi (14th Nordic Meeting in Neuropsychology) i København.
En anden opgave blev, at organisere den efter- og videreuddannelse, som blev realiseret, efter at Selskabet i juni 1992 blev en del af Dansk Psykolog Forenings selskabsstruktur. Planerne for videreuddannelsen blev udarbejdet i 1992 og 1993 af et udvalg bestående af Jens Østergaard Riis, Peter Bruhn, Mugge Pinner og Ulla Folke. I 1993 blev der nedsat et fagnævn under Dansk Psykolog Forening, og de første specialister blev herefter godkendt. Fagnævnet er fortsat aktiv og sikrer at specialistuddannelsen i klinisk neuropsykologi holdes opdateret. Fagnævnet godkender løbende nye specialister i klinisk neuropsykologi.
Fortjenstmedaljen blev institueret under Gunilla Öbergs formandskab.